Sekspert selgitab: 7 põhjust, miks suhe vanema mehega püsima ei jää

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kolmapäeval kirjutasime, miks ei pruugi püsima jääda suhe endast noorema mehega, sel korral aga vaatame, mis ohud varitsevad, kui lugu on vastupidine ja sina oled suhtes see noorem pool.

Kutsume taas appi seksperdi Tracey Coxi, kes on Femailis suure vanusevahega suhteid analüüsinud.

Vanema mehe plussid

  • Vähem seksuaalseid nõudmisi. See on ideaalne sel juhul, kui sul endal on madal libiido.
  • Vanemad mehed on targemad. Nad oskavad sind õpetada ja juhendada eluraskustega toime tulemisel.
  • Võim on tugev afrodisiaakum. Võimukad, karismaatilised vanemad mehed on ligitõmbavad.
  • Nad on majanduslikult kindlustatud. Kellele ei meeldiks, kui neid poputatakse, viiakse luksuslikele reisidele, peenetesse restoranidesse...

Vanema mehe miinused

  • Vähem seksuaalseid nõudmisi. See võib osutuda mingil hetkel suureks miinuseks, kui sul on kõrgema libiido periood. Suurema tõenäosusega esinevad ka erektsiooniprobleemid ning ka vananev keha võib olla kiretapja.
  • Te ei saa kokkuleppele laste osas. Tema on oma lapsed juba suureks kasvatanud ning tal pole mingit huvi vanas eas tittedega tegelema hakata.
  • Te olete erinevatest generatsioonidest. Alguses on see naljakas, lõpuks aga tüütu. Jagatud kultuuriline ajalugu seob ja ühendab, mingil hetkel avastate, et räägite erinevaid keeli ning teid on mõjutanud elus väga erinevad asjad.
  • Erinevad finantsolukorrad. Üldiselt on nii, et kellel on raha, sellel on ka võim. Kui sa oled suhtes kellegagi, kes pidevalt ise teie eest maksab, tekib sul lõpuks tunne, et oled talle võlgu. Sul võib tekkida tunne, et pead kuidagi asja tasakaalus hoidma ning hakkad selle nimel pingutama – poputad teda muul moel, oled talle seksuaalselt alati vastutulelik... See mõjub rängalt aga su enesekindlusele ja enesehinnangule.
  • Sul on lahendamata probleeme. Kui su partneriks on vanem mees, võib selle taga olla lahendamata probleemid su oma isaga. Sa võid tahta alateadlikult oma suhet isaga üle kirjutada. Kui su isa oli emotsionaalselt kättesaamatu ja eemalehoidev, püüad sa vanemas partneris seda suhet uuesti luua, sundides ta sind armastama. See on aga vaid ajutine plaaster hingehaavale, mis tuleb sul lõpuks ikkagi ise ära lahendada.
  • Sa väsid õpilase rollist. Kui sa oled koos kellegagi, kes on vanem ja targem, õpetab ta sind kindlasti palju ja see on väga väärtuslik. Kuid sa väsid sellest ilmselt mingil hetkel, samuti võib juhtuda, et kui sa oled lõpuks ka ise küpsenud, ei suuda ta sind ikka võrdsena võtta ning käitub edasi nagu õpetaja, boss või lapsevanem.
  • On oht, et sinust saab hooldaja. Kui sa valid elu hilisemas pooles endast palju vanema partneri, võib juhtuda, et sinust saab õige pea hoopis hooldaja ratastoolis või muul moel endaga mitte hakkama saavale inimesele. Vanus ja terviseriskid tuleb arvesse võtta.

Cox võtab asja kokku nõnda: on põhjus, miks inimesed on suhtes inimestega, kes on nendega enam-vähem samavanused. Kui teie vanusevahe on vähem kui viis aastat ja sa oled keskealine, siis ei pane sa seda vahet ilmselt tähelegi. Kümneaastane vanusevahe on midagi, millega võib hakkama saada, eeldusel, et te mõlemad olete valmis olema paindlikud. Suhte paneb aga nii emotsionaalselt kui seksuaalselt proovile vanusevahe, mis on suurem kui kümme aastat.

«Kui sa tahad lihtsat elu, siis see [enam-vähem samavanune partner] on tee, mille peaksid valima,» soovitab Cox. «Aga kui su motoks on «Kellel on vaja kerget elu!?», siis lase aga käia!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles