Põhjus, miks naised kipuvad petmist kergemini andestama kui mehed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Naised andestavad petmise oma partnerile pea kaks korda tõenäolisemalt kui mehed, ütlevad teadlased. Muidugi ei peta ainult mehed, vaid seda teevad täpselt samamoodi ka naised.

2017. aastal viidi enam kui 1200 abielus inimese seas läbi uuring, mille tulemustest selgus, et 60% naistest andestaks partnerile petmise, samal ajal kui meeste puhul oli see protsent vaid 38.

Miks on see nii? Teadlased arvavad, et põhjuseks võib olla naiste uskumus, et neil on võime partnerit muuta. Samas usub ainult 20% meestest, et nad oleks suutelised petjat muutma. Mehed lähtuvad ütlusest «kes korra petab, petab veel,» kuid naised usuvad, et kõrvalehüpe võib olla ühekordne nähtus, millest saab üheskoos üle.

Naiste taolisel käitumisel võib aga olla üks väga negatiivne efekt, nimelt petetakse neid seetõttu suure tõenäosusega uuesti. Kui partnerile jääb mulje, et armulugu teisega ei too mingisuguseid tagajärgi, siis miks mitte seda korrata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles