5 põhjust, miks peaksid täna ilma riieteta magama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Isegi, kui poed täna õhtul linade vahele üksinda, tasub seda teha ilma riieteta.

1. Sa jääd kiiremini magama

Tuginedes National Sleep Foundationi andmetele, mõjutab rahulolu unega otseselt aeg, kui kiiresti sa magama jääd. Võti kiiresti magama jäämise juures on madal kehatemperatuur, sest see annab organismile märku, et on aeg uinuda.

2. Su suhe muutub tugevamaks

Cotton USA poolt läbi viidud uuring väidab, et inimesed, kes magavad koos partneriga alasti on suhtega rohkem rahul kui teised. Uuringus osalesid 1000 täiskasvanud britti, kes olid kas suhtes või abielus. Nahk naha vastas kontakt partneriga vabastab hormooni oksütotsiin, mis suurendab heaolutunnet ja mõjub hästi partnerite vahelisele intiimsusele. 

3. Ärevus ja stress vähenevad

Oksütotsiin, mis nahk naha vastas kontakti käigus vabaneb aitab ka stressi vähendada. Enne magamaminekut riiete ära võtmine aitab sul rohkem lõõgastuda ja tagab seetõttu ka parema võimaluse kogeda öö jooksul sügavat und. Sügav uni tähendab, et keha toodab vähem stressihormoon kortisooli. 

4. Su enesekindlus kasvab

Alasti magamine on hea viis suurendada oma enesekindlust ja harjutada ennast oma kehas mugavalt tundma. Ühe uuringu andmete kohaselt aitab igapäevane alastiolek kaasa paremale minapildile ja enesekindluse suurenemisele.

5. See mõjub hästi su intiimpiirkonnale

Alasti magamine annab su vagiinale võimaluse hingata. On teada, et väga kitsad riided ja higine aluspesu võivad suurendada erinevate nakkuste ohtu intiimpiirkonnas, sest infektsioonid tekivad tavaliselt soojas ja niiskes keskkonnas, kirjutab Women'sHealth.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles