Kas nutisõltuvus rikub sinu suhte? Testi ennast

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kolmandik suhtes olevaid inimesi tunneb ennast ignoreerituna, sest tema partner on pidevalt nutitelefonis. Kas ka sinu suhtes on see probleem aktuaalne?

Mõõdukas sotsiaalmeedia tarbimises pole midagi halba, me kõik teeme seda. Kuid ilmselgelt on seda liiast, kui suhe seetõttu lausa karile jookseb. Kas ka sinul endal on antud pahe? Vasta järgnevatele küsimustele ja saad teada.

Kuidas sa veedad enda õhtuid?

Kui sinu õhtud mööduvad suures osas diivanil Instagrami ja Facebooki värskendades, oma partnerist teises diivani otsas, siis oled sa suure tõenäosusega nutisõltlane. Aeg telefon käest panna ja oma partnerile tähelepanu pöörata.

Mis juhtus just teleseriaalis, mida sa näiliselt vaatad?

Sa ei tea, on nii? Ja kui sa tead, siis tõenäoliselt ainult seetõttu, et sa oled seriaali kohta guugeldanud. See on okei, kui sa seda aeg-ajalt teed, kuid katsu seda mitte harjumuseks muuta. Üks asi on uurida internetist mõne isiku kohta, teine asi on lugeda ühelt ekraanilt, mis toimub teisel ekraanil.

Mida sinu partner just ütles?

Sa tead, et ta kindlasti ütles midagi, sest sa kuulsid tema häält. Taaskord kõlab sinu suust küsimus: «Mida?» Kui selline on teie vestluste tavapärane algus, siis oleks aeg midagi muuta. Alustuseks ehk paluda partnerilt oma sellise käitumise eest vabandust.

Millal oli teil partneriga viimati tähenduslik vestlus?

Kui teie vestlusteemad piirduvad sellega, et mõni mobiilirakendus on saanud uue väljanägemise, siis peaks sinu peas küll häirekellad lööma.

Mis lärm see on?

Juba pea tund aega mingi kahtlane heli? Tõsta pea üles, see on üks sinu lastest, kes lausa anub teise elusolendi tähelepanu. Nüüd küll aitab - telefon käest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles