3 põhjust, miks naised on teises abielus õnnelikumad

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Pärast abielu ebaõnnestumist võib olla sur kiusatus esimese hooga kõik mehed maapõhja vanduda ning endale lubada, et mitte iial enam. Kuid ei tasu alla anda!

Taas kohtingumaailma sukeldumine on tõesti alguses natuke hirmutav, kuid tõsiasi, et su esimene abielu ei õnnestunud, ei tähenda, et kõik suhted on hukule määratud. Statistiliselt peavadki just teised abielud kauem vastu, kirjutab Female First.

Miks siis naised teises abielus õnnelikumad on?

Vanus pluss küpsus võrdub tarkus

Esimese abieluga kaasneb sageli roosa udu ja armumise peadpööritav hullus. Sageli unustavad osapooled aga võtta hetkeks aeg maha ning korralikult kaaluda, mis tulevik neid ees ootab. Naised, kes on lahutuse läbi teinud, teavad juba ka abielu okkalist poolt. Nad on veetnud rohkem aega iseennast ja oma tegusid analüüsides, nad teavad paremini, kes nad on ja mida nad elult ja suhtelt tahavad. Nad oskavad oma suhtesse investeerida rohkem energiat ja aega ning on altid lahendustele.

Realistlikud ootused: mitte Härra Õige, vaid Härra Piisavalt Hea

Kui naine juba on abielu kogenud, on tal selles osas ka realistlikumad ootused. Nad teavad, mida tähendab pühendumine, nad oskavad paremini hakkama saada probleemidega, mis tõusta võivad. Esmakordselt abielus olevad naised võivad hoida lootust, et suudavad oma meest muuta, et tollest saaks Härra Õige. Teisel korral aga on juba selge, et keegi ei ole täiuslik, oluline, et su kõrval oleks piisavalt hea inimene.

Nad ütlevad oma jah-sõna avatud silmadega

Paljud lahutatud naised ei kiirusta teist korda abielusadamasse sõudmisega, kuna mäletavad, kui valulik oli lahutusprotsess. Lisaks on paljudel neist lapsed ja nad on majanduslikult kindlustatud. See surve puudumine ja ettevaatlikus annab neile unikaalse positsiooni: nad on väga valivsad, kuid kui nad juba partnerile jah ütlevad, siis järelikult on see tõeliselt väärt mees, kellega on suur tõenäosus ehitada püsiv, õnnele rajatud suhe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles