Nägid unes lahkuminekut? 4 sammu, mida edasi teha

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kui sa oled suhtes ning hakkad nägema unenägusid lahkuminekust, võib see esialgu olla üsna hirmutav, eriti kui sa arvad, et tegelikult lahku minna ju ei taha. Mis sõnumeid su alateadvus siis sulle saata üritab? Mida edasi teha?

Hilda Burke on Suurbritannia psühhoterapeut ja paarinõustaja, kes räägib väljaandele Hello Giggles, et unenäod on mõnikord päevasündmuste edasine töötlemine. «Kuid unenäod võivad olla ka nö soovide täitumise aeg, mõnikord on meie uned fantaasia tüüpi,» selgitab Burke. «Näiteks näeme unes seksi kuuma lemmiknäitlejaga või et saame ametikõrgenduse, mida ootasime.»

Kuid mida võib tähendada unes lahkumineku nägemine? Jah, see võib viidata, et su suhtes on probleeme ning sa võid alateadlikult raskest situatsioonist tahta eemalduda. Või siis oled sa alateadlikult tajunud, et su partner eemaldub sinust - sulle võib tunduda, et olete õnnelikud, kuid osa sinust tajub pinnaaluseid probleeme.

Kui sa hommikul ärgates aga väga mures oled, näitab see Burke’i sõnul, et sinus on tõesti pead tõstmas ärevus. Burke soovitab ka analüüsida, millised on need asjad, mida sa oma partneriga seostad. Näiteks võib olla, et te kohtusite ajal, kui te mõlemad pidutsesite palju, seega seostub see elustiil sinu jaoks partneriga. Aga ehk oled sa jõudnud etappi, mil tahad pidutsemist vähendada - sel juhul pole asi partneris, vaid su enda arengus.

Mida edasi teha?

  1. Võta aega sisevaatluseks, et aru saada, mis on su tõelised tunded ja hetkeolukord. Selleks sobib päevikupidamine, enda unedest kirjutamine ja sellega seotud emotsioonide jälgimine. Mõtle kriitiliselt: mis läheb hästi, mis pole suhtes praegu hästi? Proovi ka mediteerida ning und taas esile manada, samas püüa seda vaadelda hinnangute vabalt. Vaata seda kui pilti ning analüüsi, mis tundeid nähtu sinus tekitab.
  2. Räägi asjast ettevaatlikult kallimaga. Kui on tõesti asju, mis teie vahel ei tööta, tuleb need sirgeks rääkida. Te olete jõudnud murdepunkti ning on aeg mõtestada, mida see tähendab. Kuid pea meeles: ole ettevaatlik, võta arvesse partneri tundeid.
  3. Kaalu teraapiat. Kui sa ei suuda kuidagi unenäo raskust oma õlult raputada, mine ja räägi asjatundjaga, kes aitab sul paremini mõtestada, mis sinuga parasjagu toimub.
  4. Otsi turvatunnet. Ükskõik, kui tugevaks sa oma suhet ka ei peaks - kui su alateadvus saadab sulle ohusignaale, võib see tähendada, et sa vajad rohkem turvatunnet. Kuidas sina ise end oma suhtes tunned? Mida sa vajaksid, et su turvatunne oleks tugevam?
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles