Kas sina saaksid eliitkooli esimesse klassi sisse?

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Roaldi nädal» sukeldub täna eliitkoolide sisseastumiskatsete pöörisesse. Miks on osad pered nõus läbi tegema tohutud eliitkoolide sisseastumiskatsete kadalipud, et nende lapsed just nendes koolides oma kooliteed alustaksid?

Tallinna eliitkoolidesse toimuvad esimesse klassi astujate katsed juba keset talve. Ühele kohale kandideerib kümme või enamat last. Sel nädalal käibki Roald Johannson mudilastega erinevatel koolikatsetel ning küsib nende vanematelt, miks on mõni kool hoopis ihaldusväärsem, kui mõni teine. Roald osaleb koolikatsete rallil ja uurib, mis need katsed endast üldse ette kujutavad?

Kuigi kõigile lastele on Eesti Vabariigis tagatud koht kodule kõige lähemas koolis, ei rahuldu lapsevanemad tihti sellega ja on nõus igal aastal tegema läbi karmi kadalaipu ja käima Tallinna tippkoolide katsetel. Lapse jaoks on koolikatsed elu esimene tõeline eksam.

Roald Johannson uurib, kas on õige lapsi juba nii õrnas eas hakata sõeluma ning tekitada konkurentsi ja kihistumist ja mis saab siis, kui kõik ei lähe päris nii nagu on vanemate ootused.

Roald paneb ka ennast kergelt proovile ja avastab, et see polegi nii lihtne, kui algselt arvata võiks.

«Roaldi nädal: Koolikatsed» on Kanal 2-s täna kell 20.00, kohe pärast «Reporterit».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles