5 toitu ja jooki, mis sul öösel magada ei lase

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mitar gavric / PantherMedia / Mitar gavric

Probleemid unega? Aeg oma õhtused toiduvalikud üle vaadata.

Vürtsikas toit

Vürtsikas karri või hiinatoit filmi kõrvale tundub väga mõnus. Vürtsid tekitavad kõrvetisi ja refluksi, mis on pikali olles üsnagi tugevalt tunda ja ebameeldivad. Lisaks tõstab vürtsikas toit kehatemperatuuri, mis muudab magamise vaevaliseks.

Halvad rasvad

Kõikidel rasvadel on tervislikus toitumises oma koht, kuid tasub vaadata, et halvad rasvad võimule ei pääseks. Rasvas praetud toidud võivad mõjuda unekvaliteedile. Kui uni sinu energiavarusid ei taasta öö jooksul, vaheta praetud toidud õhtuses menüüs välja.

Valged süsivesikud

Süsivesikud on kehale vajalikud, kuid ületöödeldud toidud ei pruugi su kehale head teha. Valge sai, pasta, koogid, saiakesed on kehale rasked seedida. Lisaks tõstab valge süsivesik veresuhkru lakke, kirjutab TheSun.

Mahlased puu- ja juurviljad

Kuigi puu- ja juurviljad on igati tervislikud, ei maksa liiter vett endale enne magama minekut sisse süüa. Söö kurki ja arbuusi päeval, et säästa end keset ööd vetsu jooksmast.

Alkohol

Kuigi väike vein võib teha su unisemaks, ei aita see sul end öösel välja puhata. Alkohol vähendab sügavat REM-und.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles