Kümme asja, mida ämmad tahaksid oma miniatele öelda

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuula oma ämma, tal võib olla häid nõuaandeid.
Kuula oma ämma, tal võib olla häid nõuaandeid. Foto: SCANPIX

Ämma ja minia suhted võivad osutuda väga pingeliseks, kui nad ei oska omavahel suhelda ja probleemidest rääkida.

Portaal glo.msn.com küsis ämmadelt, mida nad tahaksid oma miniatele öelda, kui saaksid, ja tõi neist ütlemistest välja kümme kõige tähtsamat.

«Ära tõrju mind»

Küsi ämmalt nõu laste, pere, töö ja koduse elu kohta. Ta on siis tänulik ja ehk ka vähem uudishimulik.

«Ära sega mind tülidesse»

Kui oled mehega tülis, ei ole hea mõte ämma tülisse kiskuda. Ämmad kurtsid, et neilt küsitakse arvamust ja siis kasutatakse neid tülis ära oma argumendi põhjendamiseks. Ole ämmaga otsekohene ja palu ta toetust vaid ausatel eesmärkidel.

«Anna mulle aega»

Ilmselt ei armunud sa ka ta poega kohe esimesest pilgust, nii et anna ämmale pisut aega, enne kui hakkad teda hindama. Sellised suhted võtavad pisut aega, enne kui hakkavad sujuvalt toimima.

«Ma ei ohusta sind»

Ämmad ei taha rikkuda oma poja ja ta naise suhet, aga nad ei taha ka kaotada oma suhet pojaga. Minia ei tohiks olla ämma pärast ebakindel või armukade.

«Ära ole üleolev»

Ole aus ja ära karda oma ämma. Kui sulle ei meeldi miski, siis ütle ausalt. Ämmade arvates on vaidlemine isegi parem kui see, et neid koheldakse nagu väikeseid lapsi.

«Hinda mu lastekasvatamisoskusi»

Kui sul endal ei ole veel lapsi, siis sa ilmselt ei tea, et emad põevad sageli selle pärast, kas nende lapsed said ikka õigesti üles kasvatatud. Kui minia oskab hinnata ämma vaeva, on see talle suureks komplimendiks.

«Ära oota liiga palju»

Emad ei taha tegelikult, et naised nende poegadest liiga palju sõltuksid. Isegi kui nad mõnikord arvavad, et poeg on justkui Superman. Ämmad soovitavad naistel sõbrannadega suhelda, tegeleda oma töö ja hobiga, sest mida õnnelikum on naine, seda vähem survestab ta meest ja abielu on parem.

«Seisa enda eest»

Kui arvad, et ämmad on alati oma poja poolt, siis võid eksida. Ka nemad ei taha näha, et poeg käitub oma naisega halvasti. Nii et ära lase mehel end alati kamandada, muidu ta jääbki sind ära kasutama.

«Hoia tasakaalu»

Kuigi see võib mõne naise arvates juba sekkumisena näida, soovitavad ämmad oma miniatel kord nädalas aja maha võtta ja vaid mehega kahekesi koos olla. Ka abielu vajab tööd.

«Ära jaga liiga palju»

Ämmadel on hea meel teada, et sa oled õnnelik ja käid sõbrannadega väljas, kuid nad ei taha päris kõike teada. Kui lisad Facebooki pilte, siis mõtle ka sellele, mis pilguga ämm neid vaatab.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles