Moekuulutaja lugejakiri: keerutasin lampkasti kaane peal edasi-tagasi nagu laval

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Moekuulutaja kutsub üles lugejaid jagama oma mälestusi lapsepõlve riietest. Evelin Uiga meenutab, et lapsepõlves oli tema suur lemmik ema õmmeldud oranži ja rohelisega mustlasseelik, milles sai edasi-tagasi keerutatud. Jaga sinagi meiega oma mälestusi ja osale Moekuulutaja poolt välja pandud auhinna loosis.

Lapsepõlvest on meeles emotsioon, kui ema õmbles ratasklošš lõikega mustlasseeliku kahe kangaga. Oranžil ja rohelisel kangal oli sama muster, paanide vahele pani ema valge puuvillase pitsi ning sellega keerutasin sõbranna hoovis lampkasti kaane peal nagu laval, edasi ja tagasi. Siiani on minu kõige lemmikum suvine riietusstiil lai mustlasseelik. 

Vanaemasid mäletan vaid fotodelt. Seal on näha sirgelõikelised tavalised lillemustrid ja ühevärvilised kleidid. Mu ema oli moemaja fänn, tema kapis olid õmmelda lastud linasest ja lükratrikotaažist särkkleidid, millel olid lühikesed varrukad, ees pikk trukirida ja keskel teksastiilis aasadest läbi pandud vöö. Aasta võis siis olla umbes 1980. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles