Eesti tippdisainer tutvustab kevadmoodi: üllatavad värvi- ja mustrikombinatsioonid koos klassikutega

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kevadtuuled toovad lisaks soojusele ja värskusele kaasa ka uued trendivoolud. Milliseid värve, mustreid ja stiile eelistada? Ivo Nikkolo peadisainer ja Moekuulutaja ürituse stilist Britta Laumets annab suuna kätte.

Moevärvid

Moelooja sõnul võiks kõige julgemad moejüngrid endale selga tõmmata roosad rõivad. «Moes on erinevad roosad toonid – nii heledad pastelsed kui ka jõuline magenta,» kinnitab Laumets. «Kes selle naiseliku tooni austaja ei ole, võib valida mõne muu pastelse tooni – nende comeback tähendab alati kevade saabumist.»

Ka energiast pakatav kollane on sel kevadel trendikas. «See päikesetoon on tõesti paljude moelavade lemmik ning aitab peale pikka sünget talve värviteraapiaga positiivsust tekitada,» leiab stilist. «Tagasihoidlikumate toonide eelistajale soovitan aga klassikalist beeži, mis ilmselt kunagi moest ära ei lähe.»

Kindlasti tasub garderoobist välja otsida ka igihaljad klassikud – punane, tumesinine ja valge on värvid, mis alati kokku sobivad. «Seda värvikombinatsiooni on näha nii sportlike mõjutustega riietel kui ka igakevadises mereteemas,» tutvustab Laumets. «Kes aga midagi uudsemat ja ootamatumat eelistab, võiks kokku panna hoopis roosad ja punased või tumepunased ja helesinised rõivad.»

Moemustrid

Mustrite osas soovitab stilist kombineerida omavahel erinevaid ruutusid ning julgemalt sobitada kokku eritüübilisi lillemustreid. «Värskeks tulijaks on ka nn. kaelarätimustrid ehk siis rõivastel on prindid, mida tavapäraselt oleme harjunud rätikutel nägema,» kinnitab stilist. «Ka triibud on jälle moes – need võivad liikuda igas suunas ning eriti trendikad on nn. beebitriibud ehk ülipeened triibud.»

Moestiilid

Ka sel kevadel on moerõivad sportliku joonega. «Mõnda aega domineerinud sportlik stiil ei ole kuhugi kadunud, vaid tänapäeva kiires ja mugavuslembeses maailmas aina tugevamalt kanda kinnitamas,» nendib naine. «Sel hooajal iseloomustab seda suunda kerge retrohõng ehk et ilmselt tasub ka taaskasutuskauplustes mõned tiirud teha.»

Muidugi ei ole kuhugi kadunud klassika. «Korralik ja kvaliteetne klassika on aktuaalne ka mitmete hooaegade pärast, seepärast tasub sellistesse igihaljastesse rõivastesse investeerida,» julgustab Laumets. «Moemaailmas on täiesti aktuaalsed ka romantilised mõjud ehk siis lillemustrid, liblikapildid ja ülinaiselikud kangad-lõiked.»

Sõbranna kutsub sind osalema ka Moekuulutaja lugejamängus! Kirjuta meile, millised on sinu lapsepõlvemälestused seoses rõivastega ja võid võita 100 euro väärtuses moekaupu Tartu Kaubamajast koos personaalse teenindusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles