Suurim lahutuse ohumärk, mida mehed kunagi tulemas ei näe

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Lahutuste osakaal on tõusuteel ning sageli on lahutuse algatajateks naised – seda tõendab vähemalt Ameerika statistika. On aga väga suur hulk mehi, kes lahutuse soovist kuuldes üllatuvad, sest kõik oli ju nende meelest korras! Mis on see märk, mida nad ei osanud tähele panna?

«Paljude meeste jaoks tuleb lahutus üllatusena,» tõdeb paariterapeut Lesli  Doares väljaandes Best Life. «Naised algatavad umbes 80 protsenti lahutustest – paljud neist tulevad pärast aastaid kasutut püüdmist olukorda muutma või tundmist, et neid ei kuulata ja nende muresid pisendatakse.»

On palju meeste harjumusi – millest silmapaistvaim on muidugi petmine – mis juhatavad naised lahkumineku teeotsani. Kui nad tunnevad, et mees ei ole nende vajaduste osas tähelepanelik, kui mees ei pühenda aega majapidamistöödele, aga naised võivad ka pikaajalisest monogaamiast väsida.

Kuid miks siiski meeste jaoks sageli lahutus nii suure pauguna tuleb? Vastus on selles, et meeste jaoks on konflikti puudumine märgiks, et kõik on suhtes kenasti korras. Samas võib tegemist olla hoopis märgiga, et naine on lihtsalt liiga väsinud probleemide tõstatamisest, sest ta on aastatega näinud, et miski ei muutu. Naine on suhte osas alla andnud.

«Paljud naised jäävad vait pärast seda, kui on püüdnud aastaid suhet parandada,» ütles Doares. «Kui ta sellest enam ei räägi ja konkreetset lahendust pole leitud, siis võib ta planeerida lahkumist.»

Sama sõnab ka lahutusadvokaat Jacqueline Newman. «Sa pead olema teadlik ja mõistma, et see on halb, kui su abikaasa end verbaalselt välja lülitab,» sõnas Newman. «Kui ta enam ei räägi sinuga oma päevast või sellest, mis tema elus toimub, kui ta lõpetab vingumise, siis võib see olla halb märk.»

Niisiis, kui su naine viimasel ajal on erakordselt vaikne, tasub endalt küsida: kas võib ehk asi olla selles, et ta pole enam suhtega rahul?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles