Kuidas kohv trenni tegemist mõjutab?

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aliaksei Verasovich / PantherMedia / Aliaksei Verasovich

Kohv enne trenni. Hea mõte või kindel ei?

Kohvi ja trenni omavahelise suhte üle on palju arutletud. Eriti tugevalt puudutab see küsimus neid, kes hommikuti trennis armastavad käia. Kui kohv organismi jõuab, ergutab see adrenaliini tootlikkust ning blokeerib neurotransmitterid, mida mis asuvad tööle väsimustunde korral. Tänu sellele tunned end rohkem ärkvel, süda lööb kiiremini, lihased lähevad rohkem toonusesse. 

Eratreener Samantha Morrison räägib, et kohvil on oluline võime, mida paljud ei teagi. Nimelt parandab kofeiin õhu liikumist kopsudes. See aitab trennis kehal koormusega paremini toime tulla, vahendab EliteDaily. Terviseekspert Katia Pryce lisab, et kohv parandab närvisüsteemi tööd ning hoiab inimese trenni ajal erksana. Küll aga mõjub kofeiin inimestele erinevalt ning oluline on tunda oma keha. 

Kui tunned, et kohv pole sinule, kuid soovid siiski enne trenni lisaenergiat saada, haara millegi magusa järele. Alternatiivina võib kiireks energiaks süüa enne trenni ka puuvilju või jogurtit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles