Kuidas või imekiiresti pehmeks saada?

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kia cheng boon / PantherMedia / kia cheng boon

Su koogiretsept nõuab järgmisena pehmet võid, aga sul on see just külmast võetud ja kange nagu pulk. Ära muretse, ka sellele leiab lahenduse. 

Su sõbrad lubasid korraks läbi hüpata ja sa mõtled, et üllatad neid õige millegi ambitsioonikamaga — näiteks ühe toreda kohvikoogiga. Jahu on olemas, küpsetuspulber ka, isegi vanilliekstrakt on, aga kui sa jõuad soolata võini selles retseptis, siis selgub, et sa unustasid ühe üliolulise asja enne tegemata, nimelt võtta see külmast õigeaegselt välja. Sul on käes kivikõva võikamakas ning mitte mingit ülearust aega, et ta jõuaks kiiresti parajalt pehmeks muutuda. Mida siis teha? 

Võib-olla jõuad veel lasta võil vaikselt oma töö laual ära teha ja õige pehmus saavutada, kuid veelgi tõenäolisem on variant, et sul on vaja veel poest läbi hüpata ning šampanjat ja apelsinimahla tuua, ning sõbrad on umbes poole tunni pärast ukse taga. 

Peaasi — ilma paanikata! 

Tavatarkuse järgi tuleks külm või lõigata väikesteks tükkideks, et see kiiremini pehmeneks, kuna rohkem võid on valguse ja soojuse käes, kuid saab ka teisiti! 

Võta või, toidusäilituskott ja tainarull ning lase kätel käia! See pole mitte ainult kõige tõhusam viis, kuidas või kiirelt pehmeks saada, vaid on ka üllatavalt terapeutiline. 

Allikas: America's Test Kitchen

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles