Kirjad ühest Eesti vanglast: mis juhtub, kui ametnikud unustavad öörahu välja kuulutada ja vangidel on vabadus sektoris ringi jalutada?

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

SEKTORID ON TAAS LAHTI! Kinni hoiti sektorit umbes täpselt kaks nädalat. Kohe, kui sektor avati, võttis Kaarel ühendust oma kontaktiga ja andis mõista, et ta on valmis liikuma teise sektorisse. Kooselu uue toakaaslasega ei ole samuti sujunud.

Teises sektoris on elu ja olu palju leebem kui eelnevas. Kinnipeetavad on rahulikumad, sõbralikumad ja vanglaametnikudki pidid leebemad ja sõbralikumad olema. Arvatavasti kujundavad ametnikud oma suhtumise vastavalt õhkkonnale. Kui probleeme sektoris ei esine, ei ole ka põhjust karmide meetmete jaoks.

Eile helistas Kaarel mulle täpselt sel õhtusel kellajal, kui sektor kinni pidi minema. Oli teine täitsa murelik: «Kurat, mingi jama on. Meil ammu kell juba möödas, kui sektor kinni peaks olema. Kuues minut jookseb, aga tuled ikka veel põlevad…»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles