Lõpuks valmis Barbie, mida üks 37-aastane naine on lapsest saati oodanud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Justin Sullivan / AFP / Scanpix

Sa ei ole kunagi liiga vana, et Barbiedega mängida. Eriti veel siis, kui sa oled pea terve elu oodanud Barbiet, kellega sa suudaksid samastuda.

Jessica Jewett on 37-aastane autor ja artist, kellel on AMC ehk kaasasündinud liigeste jäikus ning ta on ratastoolis. Kui Jessica sai Instagrami vahendusel teada, et turule tulevad nii ratastoolis kui ka jalaproteesiga Barbied, siis muutus ta emotsionaalseks.

«Mulle meenus aeg, kui olin umbes 6-aastane ning alatasa pärisin oma emalt ja vanaemalt, miks ei ole nukke nagu mina,» ütles naine Huffington Postile.

Jessica tundis ennast juba väga varajases vanuses teistsugusena, kuid ta ei mõistnud, miks tuleb teistsuguseid inimesi justkui varjata. Ta arvab, et just sellise nuku olemasolu oleks ta lapsena väga vajanud.

Lisaks nukkudele endale on muudatusi tehtud ka Barbie majas, nimelt on sinna lisatud kaldtee, et ka ratastoolis Barbie pääseks sisse. Jessica sõnul on taolised muudatused äärmiselt olulised, sest aitavad tõsta nende väikeste tüdrukute enesekindlust, kes ei ole n-ö tavapärased.

Jessica sõnul tuleks ka reklaamides kasutada rohkem erivajadustega inimesi. Ja sõna otseses mõttes erivajadustega inimesi, mitte terveid inimesi, kes teesklevad reklaamis erivajaduse olemasolu. «Kui väiksed lapsed näevad sellist asja televiisorist, siis mõistavad nad juba väga noorena, et «normaalsus» tuleb paljudes eri vormides,» ütles Jessica.

Foto: Diane Bondareff / AP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles