Sotsiaalmeedias levib noorte seas ohtlik dieet

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ruslan Olinchuk / PantherMedia / Ruslan Olinchuk

Lapsevanemaid hoiatatakse ohtliku dieedi eest, mis noorte seas levimas on. Soolatud jääkuubikute dieet võib viia ohtlike söömishäireteni.

Soolatud jääkuubiku dieet on viimase aja trend. Uus dieedinipp tekitab muret vanematele, kelle teismelised lapsed sotsiaalmeedias erinevaid toitumisnõuandeid otsivad. Toitumisspetsialist Pixie Turner selgitab, et imedieedi idee seisneb selles, et jää annab söömislaadset tegevust ning sool peaks vähendama isusid. Küll aga ei toimi see nõnda. Eriti, kui isud pole soolase toidu järele. «Taolised dieedid, mille eesmärk on isusid alla suruda, on ohtlik algus toitumishäireteni,» kommenteerib Turner.

Noori kutsutakse üha enam kinnistese gruppidesse, kus jagatakse imenippe kõhnumiseks. Sealhulgas antakse nõu, kuidas varjata vanemate eest toidu ära viskamist, vahendab TheSun. Sotsiaalmeedia platvormid nagu Instagram ja Facebook ei vastuta enamasti seal ringleva sisu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles