Teaduslikult tõestatud: 5 põhjust, miks on hea vallaline olla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Murat Subatli / PantherMedia / Scanpix

Kui oled vallaline, ei ole põhjust muretsemiseks.

1. Vallalistel on rohkem aega ennast tundma õppida

Kui oled vallaline, on mõistlik kasutada aega enda tundma õppimiseks ja selgitada välja, mida sa päriselt tahad. Ühest suhtest teise kiirustamine võib küll tunduda ahvatlev, aga tegelikult on oluline võtta aega ja lasta minevikust lahti. 

2. Vallalised on tervislikemate eluviisidega

On tehtud uuringuid, kust tuleb välja, et vallalised inimesed pühendavad rohkem aega trenni tegemisele kui abielus olevad paarid. Psühholoog Bella DePaulo sõnab, et naised, kes on alati vallalised olnud, hoolitsevad oma tervise eest rohkem ja puuduvad töölt haiguste tõttu vähem. 

3. Vallalistel on lihtsam sõprade jaoks aega leida

Uuringud on näidanud, et vallalistel inimestel on suurem sõpruskond ja rohkem aega, mida sõprussuhetele panustada. Vallalised inimesed on ka sõprade suhtes tähelepanelikumad. 

4. Vallalised on suurma tõenäosusega tööl edukad

Vallalistel inimestel on kergem tööl rohkem panustada ja võimalusi vastu võtta, sest nad ei pea oma otsuseid kaaslasega läbi arutama. Neil on lihtsam võtta ette pikki tööreise või töö tõttu lausa välisriiki kolida.

5. Vallalised on iseseisvamad

Vallaline olemine ei tähenda tingimata, et oled üksik. Küll aga on kõigi jaoks oluline õppida üksinda olemist ja iseendaga hakkama saamist. Üksinda olemine aga muudab inimese iseseisvamaks, kirjutab Insider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles