Põhjus, miks Williami troonile pääsedes ei saa tema tütar kuningliku printsessi tiitlit

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrew Matthews / PA Wire / Scanpix

Kuninglik perekond suhtub ametlikesse tiitlitesse väga tõsiselt. Samal ajal kui mõni neist kannab sama tiitlit kogu elu, siis mõnel teisel võib see isegi mitmel korral muutuda.

Prints Williami tütar printsess Charlotte on üks neist, kelle kuninglik tiitel ei jää elu jooksul samaks. Nimelt on Charlottel õigus isa troonile saamise puhul saada kuningliku printsessi tiitel.

Kuningliku printsessi tiitel on mõeldud monarhi vanimale tütrele. Praegu on see printsess Anne käsutuses. Kuna antud tiitel saab korraga olla vaid ühel isikul, siis saab Charlotte kõnealuse tiitli alles pärast printsess Anne surma. Tiitel ei kandu üle automaatselt, vaid selleks on vaja teha vastav tseremoonia.

Arvestades printsess Anne vanemate pikaealisust, siis üsna suure tõenäosusega on ta pildis ka veel pärast prints Williami troonile saamist. Juhul, kui printsess Anne peaks selleks ajaks lahkunud olema, saab printsess Charlotte selle tiitli muidugi kiiremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles