Kuidas kontoris alla võtta?

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Daria Shevtsova / Pexels

Terve päev arvuti taga, sekka mõned hädapärased käigud ja õhtul mõnusasti diivanil keras? Kõlab mugavalt, kui see ainult kehale nii palju kurja ei teeks. Kuidas kontoris kogunenud lisapolstrist ja väsimusest mõne muudatuse abil kergesti lahti saada? 

Siin on 5 parimat vihjet:

1. Ära söö kellaaja järgi

Kella 12 ja 13 vahel on lõunapausi aeg ja juba ahvatlevadki töökaaslased  kohalikku kohvikusse või sööklasse minema. Kas sa tahad aga ka tegelikult süüa või on ettelöönud kellaaeg kõigest ettekääne?  

Järgmine kord küsi endalt, kas sa oled päriselt näljane ja kui pole, siis oota veel tund aega ning söö suurte koguste asemel midagi väikest. Intuitiivne söömine on juba iseenesest pool teed unelmate kehani ja aitab usaldada oma sisetunnet. 

2. Sõõm värsket õhku!

Kasuta veerand tundi lõunapausi lõpust ja tee üks retk õue. Isegi linnaõhus mõjub kinnistest ruumidest väljasaamine ääretult ergastavalt, muudab olemise aktiivsemaks ja laseb tööle  paremini keskenduda. Tee kasvõi üks ring ümber kvartali — põletad möödaminnes kaloreid ja su vorm paraneb silmanähtavalt.

3. Pane plaan paika ja ühenda tüütud kohustused kasuliku liikumisega

Kui sul on ikkagi end raske motiveerida lõuna ajal  jalutuskäiku tegema, aga sa ju tead, et liikumine on edu võti, rõhu oma sisemisele kohusetundele ja plaani lõunapausi ajaks või selle lõpuks vajalike sisseostude tegemine.

Kavanda kasvõi väga väike tegevus igaks õhtuks, et sul oleks põhjust liikuda. Peaasi, et sa ei potsataks autopiloodist esimese asjana pärast tööd teleka ette.  

4. Veidi sporti kulub marjaks ära

Kui elad töökohale lähedal ja teed on juba kuivemad ning õhk soojem, vaheta auto jalgratta vastu. Või hakka kõndima.

Kui oled otsustanud pärast tööd  spordisaali minna, võta kohe hommikul spordikott tööle kaasa, siis on suur tõenäosus õhtul trenni ka jõuda. Kes siis poleks kogenud, et oled hommikul või eelmisel õhtul otsustanud kindlalt pärast tööd trenni minna, aga nii kui koju jõuad, et trenniriided kokku panna, on väsimus nii suur, motivatsioon nii väike ja diivan nii ahvatlev, et trenn läheb justkui iseenesest meelest.  Sisemine süütunne aga kasvab.

5. Korralik toitumine on A ja O

Kui tahad tõesti alla võtta, siis pead eelkõige tähelepanu pöörama sellele, mida sa sööd. Unusta kohviku- või sööklatoit, tee kodus söök valmis ja võta tööle kaasa. Sama kehtib ka hommikusöögi ja näkside kohta.

Kui kontoris on köök, tee endale vahepalaks korralik täisteraleib avokaado ja tomatitega. Ideaalseteks suupisteteks on  pähklid ja kuivatatud puuviljad ning juurviljatikud dipikastmega.

Kui sa ei saa ilma šokolaadita, siis olgu kakaoprotsent vähemalt 70 ja maitse õrnbitter — see vaigistab edukalt näljasööste, ja kuna on piisavalt krehvtine, ei lähe terve tahvel ka nagu muuseas sisse.

Allikas: Petra

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles