Eluliselt vajalik õpetus: kuidas jääda jäistel tänavatel püsti ning vältida kukkumist? (2)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Praegu algab üks aasta keerulisemaid aegu – lumi sajab, sulab, sajab, sulab... Märtsis oleme me tavaliselt eriliselt hädas tänavatele tekkivate jääväljadega, kuigi hetkel tundub, et märts on kuu võrra ettepoole kolinud. Kuidas aga linnatänavatel püsti jääda, kui just naelikuid jala otsas pole?

KLKN TV uudistejuht Mark Haggar on avaldanud väga lihtsa õpetuse, mis annab meile lihtsa suunise: ole nagu pingviin!

Nimelt, kui me tavapäraselt kõnnime, jaguneb meie keha võimekus meie kaalu toetada keskelt pooleks. Sel viisil jää peal kõndides sunnime me aga mõlemat jalga kandma keharaskust nurga all, mis ei ole jääpinnaga risti. Kogu olukord lõppebki kukkumisega.

Jää peal kõndimiseks tuleb hoida keha raskuskese astuvast jalast eespool ja astuval jalal – nii, nagu teevad seda pingviinid. Tasakaalu hoidmiseks hoia ja käsi külgedelt natuke eemal, võta väikeseid, lohisevaid samme. Hea on hoida ka põlved kergelt kõverdatuna. Loomulikult on oluline kanda ka õigeid jalanõusid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles