5 juhtu, mil peaksid inimestele teenete osutamisest keelduma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Kui keegi palub sinult teenet, on järgmistel juhtudel täiesti okei öelda «ei».

1. Kui see nõuab sinult plaanide muutmist

Järgmine kord, kui oled teel trenni ja naaber palub sinult abi maali seinale riputamisel, vabanda, ja ütle, et sul on hetkel tegemist. Palu tal endale kirjutada, et saaksite sobiva aja kokku leppida.

2. Kui sind teavitatakse ette vähem kui 24 tundi

Sa küll armastad oma kooliaegset sõbrannat, aga kui pead 10 minutit enne tähtsat koosolekut tema esitlust kontrollima, ei ole see kummalegi teist hea. Ütle sõbrannale, et sul on hetkel toimetused pooleli, aga lähed heameelega talle mõnel õhtul külla ja saate rahulikult asjad üle vaadata.

3. Kui see paneb sind ennast ebamugavalt tundma

Sinu tuttava tuttav palub oma lapsele soovituskirja samasse kooli, kus sinu lapsed käivad. Sa ei taha küll ebaviisakas olla, aga tõde on see, et sa ei tunne seda last ja ei oska öelda, kas ta ka päriselt sinna sobiks. Ütle ausalt, et sa ei tunne ennast soovitust andes mugavalt, sest ei tea seda last ja täna, et sinu poole pöörduti. 

4. Kui sul juba on liigselt kohustusi

Elu on niigi keeruline ja on mõned päevad, kus me ei saa teha muud, kui need lihtsalt üle elada. Kui sul on parasjagu üks sellistest päevadest, mil saad vaevu enda asjadega hakkama, ei pea sa teiste kohustusi enda kanda võtma. Head sõbrad hindavad su ausust ja mõistavad, miks sa «ei» ütled.

5. Kui see tekitab sinus pahameelt

Kui nõustud teene tegemisega täiesti vastumeelselt, teed sellega endale halba. Ütle viiskakalt ära ja aita leida mõni parem lahendus, soovitab PureWow.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles