Viis raamatut armastusest, mida valentinipäeval lugeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anna Omelchenko / PantherMedia / Scanpix

Tänasel valentinipäeval on just õige aeg võtta kätte mõni raamat armastusest. Ei tea, mida lugeda? Vaata siit inspiratsiooni!

  • Kristiina Ehin «Aga armastusel on metsalinnu süda»
Foto: Raamat

Osa inimesi on nagu metsalinnud, kes otsivad varjulist paika, hoiavad ja armastavad, teised on aga nagu tuuli trotsivad merelinnud, kes loovad oma maailma, olgu või veeuputus. Ent ainult üksikud meist on vabad ja vabad on enamasti üksikud ...

Kristiina Ehini kaheksas luulekogu räägib suhetest ja üksindusest, metsast ja merest, ahnusest ja armastusest. See on lüüriline ja peamiselt riimiline, ent ka sotsiaalse antenniga raamat, milles autor mõtestab oma ainukordset elukogemust keset ajavoolu ja inimesi, püüdes tundliku kujundi kaudu ühendada argist ja müütilist maailma.

  • Tina Turner «Minu armastuse lugu»
Foto: Raamat

Tina Turner − rock’n’roll’i kuninganna ja elav legend – räägib selles raamatus väga avameelselt oma elust, kõigist katsumustest, võitlustest ja võitudest alates Tennessees Nutbushis veedetud lapsepõlvest kuni lauljakarjääri alguseni koos Ike Turneriga ning sealt edasi tema 1980. aastatel saabunud erakordse eduni. Ta räägib, milline oli elu laval muusikatööstuse suurimate staaride − Mick Jaggeri, Keith Richardsi, David Bowie, Beyoncé jpt − kõrval ning kirjeldab, kuidas ta kohtas 1986. aastal ootamatult oma elu armastust ja temaga 27 aastat hiljem abiellus. «Mõnikord saabub suurim õnn täpselt siis, kui oleme suutelised seda väärikalt hindama,» ütleb ta. Viimastel aastatel on kuulsat lauljannat tabanud mitmed tervisehädad ja isiklikud tragöödiad, kuid nendest hoolimata on ta suutnud oma erakordse eluteekonna peale mõeldes ka kõige rängematel hetkedel elust ilu ja tähendust leida. «Minu armastuslugu» on rabav ja inspireeriv lugu naisest, kes julges astuda üle kõigist tema ette seatud piiridest. See on tulvil Tinale iseloomulikku vastupidavust, energiat, südikust ja elujanu ning on sama kaasahaarav ja hingestatud kui kõik Tina suured hitid.

  • Tiina Tiitus «Armastuse varjatud saladused»
Foto: Raamat

Tiina Tiitus on tuntud isikliku arengu ja suhtenõustaja ning oodatud lektor. Oma teises raamatus käsitleb ta ausalt ja julgelt eelnevate põlvkondade raskeid kogemusi, mis kajavad meie tänastes suhetes. Ta läheneb mehe-naise ja vanema-lapse suhetele uudse nurga alt, raputades õige-vale ja hea-halva uskumusi. 

Mis on armastus? Kas tahaksid oma kallimaga olla elu lõpuni õnnelikult koos? Kas armastus on igavene? Raamat, mida sa käes hoiad võib muuta su arusaama armastusest. Saad teada, miks suhted ei toimi, kuidas meile antakse üle sadu põlvkondi juurdunud uskumused armastusest, võimust, allumisest ja oma eluga hakkamasaamisest. Võid teada saada, et su senised enesestmõistetavused ei pruugi olla sinu omad. Kõik meie kannatused saavad alguse lapsepõlvest, suhetest oma vanematega. Nemad omakorda on saanud need oma esivanematelt ja andnud neid automaatselt oma järglastele edasi. 

Need valusad mustrid annavad endast märku kõige valusamalt lähisuhtes. Kui näed neid läbi ja muudad, siis lõpevad kannatused sinuga ega lähe su lastele edasi. Saad näpunäiteid, kuidas soovida oma ellu nii, et saaksid seda, mida soovid, kuidas ära tunda tagurpidi ja õigetpidi maailm ja millised valikud on sinu hüvanguks. Saad teada, kas su praegusel suhtel on võimalus kesta.

Veronica Henry «Kuidas leida armastust raamatupoes»

Foto: Raamat

Igaühel on oma lugu ... kuid kas sellel on ka vääriliselt õnnelik lõpp?

Emilia on just naasnud oma idüllilisse Cotswoldi kodulinna, et päästa pereäri. Nightingale’i raamatupood on raamatusõprade jaoks nagu täitunud unistus, ent parimad palad pole mitte ainult raamatutes, mida ta müüb – Emilia klientidel on jutustada omaenda lood. On mõisaproua, kes peidab saladust sügaval oma südames; üksikisa, kes otsib raamatuid, mida jagada pojaga, kuid kes pole päris see, kes ta näib olevat; ning lootusetult häbelik kokk, kes üritab koguda julgust, et jutelda mehega, kes talle meeldib ... Ja mis puutub Emiliasse, kas tal õnnestub täita isale antud lubadus ja päästa Nightingale’i raamatupood?

Veronica Henry «Kuidas leida armastust raamatupoes» on ülistus kõikidele raamatupoodidele, milles viibimine on autorile olnud suurim rõõm. See on nauditav lugemine kõigile neile, kellele meeldib aega veeta raamatuid sirvides ‒ aega, mis möödub kiirelt, kuid pole kunagi raisatud.

  • Kirsti Timmer «100 nippi kuidas suhet hoida»
Foto: Raamat

«Öeldakse, et tark inimene õpib teiste vigadest, rumalal jäävad endagi apsud märkamata. 

Mul on seljataga üks üürike abielu ja seitseteist aastat kestnud kooselu. Olen kümme aastat teinud suhtesaadet, mille käigus kuulanud ära tuhandete inimeste muresid. Tänu hobile analüüsida inimeste käitumist, olen õppinud nii enda kui ka teiste vigadest. Kutsun ka sind kaasa mõtlema - kuidas toimida nii, et meie ümber oleks rohkem mõistmist ning vähem lahkuminekuid ja hukkamõistu. 

Selles raamatus vormin oma head ja vead täpselt sajaks nipiks sinu tarvis. Kui sa kasvõi mõnest nõuandest kasu saad, siis on minu töö vilja kandnud,» lubab Kirsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles