Kuidas vältida punnikesi dekolteepiirkonnas?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Viktor Cap / PantherMedia / Scanpix

Dermatoloogid annavad nõu, kuidas saad tüütute punnikeste tekkimist ennetada.

Dermatoloogid Gary Goldenberg ja Doris Day sõnavad, et olemas teatud trikid, mis aitavad ebameeldivatest punnikestest kiiresti vabaneda ja ennetavad nende tagasitulemist. 

1. Pese ennast sagedamini

Kindlasti on oluline käia duši all kohe pärast trenni tegemist või suuremat higistamist. «Ma küsin alati patsientidelt, kas pärast trenni esimese asjana nad söövad või käivad pesemas. Tavaliselt kannatavad akne käes need patsiendid, kes esimesena söövad, sest nad istuvad higistes riietes kauem,» selgitab Goldenberg.

Kasuta antibakteriaalse toimega pesugeeli, et võidelda punnikestega ja ennetada nende teket. Kui sul pole võimalik kohe duši alla minna, kasuta niiskeid salvrätte, et oma dekolteepiirkond higist puhtaks pühkida.

2. Jälgi, mida sööd

Söömisel tasub tähele panna, et piimatooteid ja suhkrurohkeid toite seostatakse aknega. Mõlemad toiduained mõjutavad hormoone ja soodustavad puhitustunnet. Doktor Goldenberg soovitab vähendada piimatoodete tarbimist, jälgida suhkrukoguseid ja tarbida orgaanilisi toite, mis ei sisalda hormoone või antibiootikume. «Kõik toidule lisatud hormoonid võivad muuta sinu keha hormoonitaset,» sõnab ta.

3. Koori regulaarselt

Dermatoloogid panevad südamele, et punnikeste vältimiseks tuleks nahka regulaarselt koorida. Paras on kasutada õrna koorijat üks kuni kaks korda nädalas, et eemaldada surnud naharakud ja poore ummistav mustus. 

4. Väldi pigistamist

Kui arvad, et kiire pigistamine aitab paranemisprotsessile kaasa, siis oled eksiteel. Doktor Day sõnul paranevad dekoltee- ja seljapiirkond aeglasemalt ja on vastuvõtlikumad armide tekkeks. Seega tuleks pigistamist vältida, kirjutab Cosmopolitan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles