Budapestis toovad robotid toitu ja viskavad nalja

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bernadett Szabo / Reuters

Kohvikus Enjoy Budapest Cafe suudavad robotid kõike teha — pakkuda sööki ja jooki, rääkida nalju, tantsida lastega või ajada klientidega lihtsalt juttu.  

Inimeste lähendamiseks tehnoloogilise revolutsiooniga on Ungari pealinnas avatud kohvik, mille meeskond koosneb robotitest,  kirjutab Reuters.

Robotettekandjad järgivad kindlaid radu, et tuua klientidele toitu ja jooki, ning ülejäänud robotid lahutavad meelt. Näiteks Pepper on «vastuvõturobot», mis hoiab vestlust üleval ja ka tantsib klientidega. 

Jaapani ettevõte Softbank pidi Pepperi arendajana seda küll veidi kohendama, et kliente kohviku mürarikkas keskkonnas paremini kuulda, ütles omanik Tibor Csizmadia. 

Külalised on pealtnäha Pepperi naljadest vaimustuses. 

Vaatamata hirmule, nagu võiks suurenenud automatiseerimine ja tehisintellekt võtta töö ära inimestelt, ei ole seda Enjoy Budapest Cafe robotite puhul niipea karta.  

«Meil on tegelikult kaks korda rohkem inimesi tööl võrreldes varasemaga, kuna 16 kuni 20 roboti opereerimiseks üheksast hommikul kuni üheksani õhtul on vaja IT-spetsialiste kaadri taga, ütles Csizmadia. Kohviku avas Ungari IT ettevõte E-Szoftverfejlesztő.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles