Terapeut selgitab: mis on mikropetmine? (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Füüsiline petmine on selgelt ühiskonnas taunitud. Kahjuks pole kõik petmise vormid nii mustvalged.

Mikropetmine on mõiste väikestele tegevustele, mis on truudusetu loomuga, seejuures otsest piiri ületamata. Need väikesed liigutused võivad viia inimese maani, mida hiljem kahetsetakse, vahendab Cosmopolitan. Mikropetmine on nagu emotsionaalse truudusetuse väike õde. Kui emotsionaalne petja väljendab tõenäoliselt oma tundeid ja emotsioone kolmandale isikule, siis mikropetmine on pisut peidetum.

Suhteterapeut Tammy Nelson kirjeldab, et mikropetmine toimub, kui lood väikeseid võimalusi kiindumushetkedele, mis ei ole sinu suhtega seotud. Seda tehakse nii partneri seljataga, aga ka partneri ees. Seejuures ise teadvustamata. Küll aga võib selline käitumine tuua endaga kaasa varem või hiljem palju tüli. Tegijale endale võivad need väikesed asjad tunduda mõttetud, kuid tasub panna end oma partneri asemele – mida tunneksid, kui su kaaslane kellegi teise pärast nii palju pingutaks?

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles