Lihtsad nipid, kuidas keset tööpäeva ligitikkuv väsimus eemale peletada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anna Omelchenko / PantherMedia / Scanpix

On täiesti normaalne, et me keset tööpäeva väsimust tunneme. Siin on neli lihtsat nippi, kuidas sellest tundest kohvi abita lahti saada.

Pärastlõunane väsimus on seotud meie loomuliku unetsükliga, mis annab endast märku seda tugevamalt, mida vähem sa eelmisel ööl magada said. Kui sinu töö juures ei tule kiire ja ergutav uinak kõne alla, siis katseta neid lihtsaid nippe.

1. Maga korralik ööuni

Seda on küll lihtsam öelda kui teha, aga kui suudad normaalsel ajal magama minna, teed endale teene. Peaksid öösel magama vähemalt seitse tundi, nii on suurem tõenäosus, et pärastlõunal ei tule uni sind kimbutama.

2. Kõnni ringi ja siruta ennast

Mitte miski ei pane verd kiiremini ringi käima kui enda liigutamine. Kaheksa tundi ühe koha peal istumine ei ole su kehale hea, nii et tee endale teene ja kõnni pärast lõunasööki 10 kuni 15 minutit. Tõuse vahepeal ka niisama püsti ja siruta ennast või mine näiteks kontori kaugemasse nurka kohvi võtma.

3. Eelista snäkke, mis energiat annavad

Pärastlõunane väsimus võib osaliselt olla ka liialt täissöödud kõhu süü. Veresuhkur langeb ja sa tunned väsimust ning nõrkust. Selle vältimiseks tasub hoida oma lõuna tasakaalus ja varuda endale suure valgusisaldusega snäkke, nagu näiteks mandleid ja kõvaks keedetud mune.

4. Joo vett

Teed oma kehale suure teene, kui jood päeva jooksul pidevalt vett. Isegi kui tunned, et oled joonud piisavalt, joo veel. Uuringud on näidanud, et ka kõige väiksem dehüdreeritus võib olla takistuseks oma parima andmisel, kirjutab Insider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles