Kuidas puhastada sirgendajat ja lokitange?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anamaria Mejia / PantherMedia / Scanpix

Mõni naine kasutab sirgendajat või lokitange vaat et iga päev. Aga kui tihti selliseid seadmeid puhastatakse? Tõenäoliselt mitte kunagi.

Tegelikult vajavad soengutegemise riistad aeg-ajalt puhastust samamoodi nagu juuksehari või mis tahes teine iluvidin, kirjutab Pure Wow.

Iga kord, kui omale soengut teed, koguned seadme külge mustust ja juuksehooldustoodete jääke, mis ajapikku moodustavad sellise kihi, et see hakkab juukseid mõjutama. Räpase seadmega soeng ei pruugi eriti pikalt kauniks jääda, sest juustesse sattunud tootejäägid mõjutavad juukseid ja seega ka soengu kestust.

Seadme puhastamiseks on vaja vatipalle, kanget alkoholi (eelistatult puhast viina) ning leiget, niisket lappi.

Puhasta lokitange või sirgendajat siis, kui see on täiesti maha jahtunud ja ei ole vooluvõrku ühendatud. Kasta paar vatipalli viina sisse, pigista üleliigne vedelik välja ja hõõru nendega plaadid puhtaks. Pärast seda pühi kogu seade niiske lapiga üle ja jäta õhu kätte kuivama.

Kui tangide külge on kogunenud kõva kiht, mis nii kergesti maha ei tule, võid seda hõõruda vana hambaharjaga. Sagedasti kasutust leidvat sirgendajat tuleks puhastada suisa korra nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles