Nipinurk: kuidas köögikatastroofe päästa?

FOTO: Markus Mainka / PantherMedia / Markus Mainka

Kuula artiklit

Makaronid jäid pikemaks keema? Ahjukartul ei tulnud krõbe?

Ülekeenud pasta (või riis)

Pole just palju neid asju, mis oleks hullemad ülekeenud pastast. Pudrune vesine makaron ei kõla kuidagi apetiitselt, kuid ometi läheb vaja vaid mõni ununenud minut, et see juhtuks. Ära muretse, kõik pole veel kadunud.

Kurna makaronid (või ülekeenud riis) ning viska need suurele pannile. Küpseta pannil paar minutit. Kõrge kuumus aitab üleliigse vee pastast eemaldada ning muuta tekstuuri pisutki söödavamaks. Kõlab lihtsalt, kuid lihtsam on vältida ülekeetmist.

Pehme ahjukartul

Karul on eestlaste üks armastatumaid sööke ning sel on oma kindel koht nii sünnipäeval kui jõululauas. Ikka juhtub, et ei õnnestu saada see ideaalne tulemus - pealt krõbe, seest pehme ahjukartul.

Veendu, et sa pole kartuleid ahjuplaadile üleliiga kuhjanud. Liiga palju kartuleid ühel plaadil muudab niiskuse liikumise vaevaliseks ning krõbedus on keeruline tulema. Kuumuta teisel ahjuplaadil õli ning aseta pooled kartulitest viieks minutiks sinna. Järgmine kord jaga kartulid koheselt mitme plaadi vahel.

Allikas: DailyMail

Tagasi üles