Nipinurk: kuidas köögikatastroofe päästa?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Markus Mainka / PantherMedia / Markus Mainka

Makaronid jäid pikemaks keema? Ahjukartul ei tulnud krõbe?

Ülekeenud pasta (või riis)

Pole just palju neid asju, mis oleks hullemad ülekeenud pastast. Pudrune vesine makaron ei kõla kuidagi apetiitselt, kuid ometi läheb vaja vaid mõni ununenud minut, et see juhtuks. Ära muretse, kõik pole veel kadunud.

Kurna makaronid (või ülekeenud riis) ning viska need suurele pannile. Küpseta pannil paar minutit. Kõrge kuumus aitab üleliigse vee pastast eemaldada ning muuta tekstuuri pisutki söödavamaks. Kõlab lihtsalt, kuid lihtsam on vältida ülekeetmist.

Pehme ahjukartul

Karul on eestlaste üks armastatumaid sööke ning sel on oma kindel koht nii sünnipäeval kui jõululauas. Ikka juhtub, et ei õnnestu saada see ideaalne tulemus - pealt krõbe, seest pehme ahjukartul.

Veendu, et sa pole kartuleid ahjuplaadile üleliiga kuhjanud. Liiga palju kartuleid ühel plaadil muudab niiskuse liikumise vaevaliseks ning krõbedus on keeruline tulema. Kuumuta teisel ahjuplaadil õli ning aseta pooled kartulitest viieks minutiks sinna. Järgmine kord jaga kartulid koheselt mitme plaadi vahel.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles