6 toiduainet, mis säilivad külmikus paremini

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Need toiduained säilivad kauem, kui paned nad külmkappi.

1. Sidrunid ja laimid

Tsitruselised võivad kaotada oma mahlakuse ja maitse, kui nad nädalaks ajaks või pikemaks lihtsalt kappi seisma jätta. Mahlakuse säilitamiseks tasub nad panna plastikkotti ja siis külmkappi.

2. Orgaaniline maapähklivõi

Kuigi maapähklivõi ei pea iseenesest külmikus olema, siis orgaanilised pähklivõid ei sisalda säilitusaineid ja peaksid sellepärast külmas olema. Avatud maapähklivõi säilib riiulis tavaliselt kaks kuni kolm kuud, aga orgaaniline variant ei säili toatemperatuuril kauem kui paar nädalat.

3. Tordid ja koogid

Tortide ja kookide külmikus säilitamine aitab vältida nende kuivamist. Kuigi enamik torte ja kooke võivad jahedas köögis paar päeva edukalt olla, peaksid vahukoore ja värskete marjadega variandid kohe pärast serveerimist tagasi kappi minema. 

4. Avokaadod

Kui tahad avokaadosid kauem säilitada, tasub nad panna külmkappi. Külmik takistab nende varajast valmimist. 

5. Sojakaste

Sojakastet ei pea tegelikult külmikusse panema, sest oma suure soolasisalduse tõttu säilib ta hästi ka toatemperatuuril. Küll aga maitseb sojakaste paremini, kui teda on külmas hoitud.

6. Sinep ja mädarõigas

Kuigi sinep ja mädarõigas ei lähe toatemperatuuril halvaks, kaotavad nad aja jooksul oma terava maitse, kirjutab Insider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles