Tee kodus järele: 2 erakordset võidukokteili otse võistlustulest

FOTO: Külli Tedre

Ei ole paremat külmal talveõhtul, kui üks klaasike kalvadost. 80kraadise brändi selge õunamaitse on nagu talv joogiklaasis. 

Kuigi väärikat kalvadost võib puhtalt või jääga nautida, on ta ka ideaalne kokteilide valmistamiseks.  Siin on kaks tuliuut retsepti, mis võistlevad sel kevadel Prantsusmaal Calvados Nouvelle Vogue Trophies' finaalvõistlusel : 

Kokteil «I Found My Peace», Mihkel Kahn, I koht

FOTO: Külli Tedre

Vaja läheb: 

  • 4cl Calvados Chateau De Breuil' kalvadost  
  • 1,5 cl Calem 10 Years Old Porto portveini
  • 1 cl Õllenaut, Kuukõndija, Espresso Stout õlut
  • 1 cl vahtrasiirupit       
  • 2 cl Alma piima           
  • 1 munakollast     
  • kaunistuseks põdrasammalt, šokolaadi, kullapuru

Kokteil «Flavours of Freedom», Erik Tammeleht, parim noorbaarmen 

FOTO: Külli Tedre

Vaja läheb:  

  • 3 cl Calvados Chateau De Breuil' kalvadost
  • 1cl Grand Marnier' likööri                
  • 1cl valge šokolaadi siirupit    
  • 1 cl soolakaramelli siirupit     
  • 1 cl vahukoort (Eesti toode)
  • 4 tilka kakao bitterit                     
  • kaunistuseks valget šokolaadi, beseed, kipslille
Tagasi üles