Kiire retseptiidee: munasalat singi, õuna ja selleriga

FOTO: Dzinnik Darius / PantherMedia / Dzinnik Darius

Kui tahad endale keset töönädalat midagi ülevamat pakkuda, proovi seda peolemmikut!

Munasalati puhul on hea katsetada sellega, mida parasjagu kodus külmkapist leiad. Olgu selleks vürtsikurgid, krevetid või ananassid. Kreemjama maitse andmiseks lisa majoneesi. Kui tahad kalorite arvelt kokku hoida, vali jogurt. Muidugi pole sel juhul ka maitse nii koorene.

Vaja läheb:

  • 8 ökomuna
  • 1 väiksem õun
  • 3 vürtsikurki (umbes 40 grammi)
  • 100 grammi keedusinki
  • 2 varssellerivart
  • 1 spl kappareid
  • 200 g majoneesi (80% rasva)
  • 150 grammi rasvast jogurtit 
  • 2 tl teralist sinepit
  • soola
  • värskelt jahvatatud pipart
  • veidike murulauku

Valmistamine

Keeda mune 10 minutit. Vala munadele külma vett ja koori. Haki suhteliselt suured tükid ja pane kaks poolikut muna kõrvale. 

Pese õunad, lõika neljaks ja eemalda südamikud. Seejärel lõika õuntest väiksed kuubikud. Samuti lõika vürtsikurgid ja sink väikesteks kuubikuteks. 

Puhasta varsseller, pese ja tõmba vajadusel mõned kiud ära. Haki seller õhukesteks viiludeks. 

Võta kapparid purgist ja lase neil veidi taheneda.

Sega omavahel majonees ja jogurt ning maitsesta kaste sinepi, soola ja pipraga. Nüüd sega ettevalmistatud koostisained ja kaste ettevaatlikult kokku. 

Lase salatil umbes pool tundi enne serveerimist külmkapis tõmmata. Seejärel maitsesta uuesti. 

Pese murulauk, raputa kuivaks ja lõika kääridega salatile väiksed rõngad. Soovi korral kaunista munapoolikute või -veerandikega. 

Väike vihje

Pisut eksootilisema vindi saab salatile anda, kui lisad 1-2 tl karripulbrit ja 10 g värskelt hakitud ingverit.   

Eriliselt hästi täiendab salatit korralik must leib, kuid baguette sobib samuti. 

Allikas: Brigitte

Tagasi üles