Lihtsast Pärnu kaluri naisest sai väidetav maffiapealik

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Arne Trautmann/Scanpix

Täna kell 21.30 näitab Kanal 2 uuriv telemagasin «Radar», kuidas lihtsast kalamehe naisest sai väidetav maffiapealik. Veel räägib ansambel Trafficu trummar Borka «Radaris» esimest korda avalikkuse ees oma raskest võitlusest vähiga.

4. veebruar on ülemaailmne vähi vastu võitlemise päev. Selle päeva puhul avalikustab oma loo raskest haigusest ja räägib sellega kaasnenud kriisiajast Eesti tippmuusik ja ansambel Traffic trummar, 33aastane Borka.  

«See oli ikkagi löök. Ma olin valmis keemiaraviga alustama. Mis valikud mul olid? Mul ei olnud mingisugust muud valikut,» tunnistab Borka.

Rohkem kui kolm aastat tagasi jäi tippmuusik, kes on mänginud üheskoos nii Rein Rannapi kui Karl-Erik Taukariga, järsku haigeks. Milles asi, ei saanud alguses aru ei tema ise ega ka perearst. «Lõpuks oli asi päris hull. Ma ei saanud öösiti magada ega olla. Läksin ise haiglasse,» meenutab Borka tollaseid sündmuseid.

Veel avab tänane «Radar» keskkonnainspektsiooni ja kalurite vahelise konflikti tagamaid ning toob televaatajateni loo, kuidas tavalisest kalurinaisest sai väidetav maffiapealik.

«Mina käsin, poon ja lasen Pärnumaa kalamehi,» ütleb iroonilisel toonil Veronica Leibur. Tema abikaasa Kairo Sutt on käinud merel kala püüdmas 23 aastat. Keskkonnainspektsioon on veendunud, et Sutt on tahtlikult ja korduvalt püüdnud kala ebaseaduslikult. Selle teo eest on ta pandud ka vangi. Ka tema abikaasa Veronica oli 28 päeva arestimajas, sest inspektsioon kahtlustas, et naine on kuritegeliku kalapüügi organisatsiooni võtmeisik. Abielupaar peab süüdistusi absurdseteks, väites, et inspektsioon kiusab neid. Esimeste kaluritena on nad läinud kohtuni välja, et oma õigusi kaitsta.

Suti ja Leiburi juhtum avas ka teiste Pärnumaa kalameeste suud, kes ütlevad, et inspektsioon kiusab ka neid. «See ei ole enam kalapüük… see on hullem kui olla vabakäiguvang,» ütleb elupõline kalur Urmas Margus.

«Radar» on Kanal 2s täna kell 21.30, kohe pärast otsesaadet «Õhtu!».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles