Homme selgub ööklubis Amigo parim kalvadosekokteil

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marcus Häfner / PantherMedia / Marcus Häfner

Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni poolt korraldatav Calvados Trophy Eesti nimeline kokteilivõistlus toimub homme, kolmapäeval 06.02 algusega kell 16.00 ööklubis Amigo.

Võistlustulle asuvad 24 parimat kokteilivalmistajat üle Eesti. Võistlejad valmistavad kokteili before dinner, after dinner või long drink kategoorias.

2019. aastal toimub Calvados Nouvelle Vogue International Trophies juba 23. korda.

Igal aastal kutsuvad kalvadosetootjad võistlejaid looma ja disainima oma kokteili teemal, mis on seotud Normandia kultuuri ja pärandiga. Sel aastal korraldab Normandia teist järjestikust aastat üleilmse rahufoorumi World Peace Forum ja kutsub kõiki tähistama D-day 75. aastapäeva. Aastal 2019 on võistluse teemaks vabadus ja rahu.

Kokteil peab peegeldama, mida tähendavad vabadus ja rahu baarmenile. Võistlejatel on sellele küsimusele vastamiseks aega 2–3 minutit. 

Iga võistleja peab valmistama 5 minuti jooksul vähemalt 4 kalvadosekokteili, kusjuures iga kokteil peab sisaldama vähemalt 3 cl kalvadost. Retseptis peab olema vähemalt üks eestimaine mittealkohoolne koostisosa.

Kokteile hindavad Eesti parimad sommeljeed. Võistlusel tehakse kokteile 4 erinevast kalvadosest. Võistlejad võivad saada loosiga Pere Magloire'i, Coquereli, Boulard'i või Chateau Du Breuil' kalvadose.  Võistluse võitja ja parim kuni 23aastane noorvõistleja sõidavad Eestit esindama 25. märtsil 2019  Calvados Nouvelle Vogue Trophies finaalvõistlusele Caen'i Prantsusmaal.

Tule ela kaasa meie kokteilimeistritele ja naudi Eesti parimaid kalvadosekokteile!

EBA asutati 26. mail 1994 Viru hotellis. Alates 1995. aastast toimuvad igal aastal EBA meistrivõistlused, mille võitja esindab Eestit alates 2000. aastast rahvusvahelisel kokteilide maailmameistrivõistlusel. EBA on alates 1999. aastast IBA täisliige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles