Kiire retseptiidee: hiina lehtnaeris marineeritud veiselihaga

FOTO: Kuvatõmmis portaalist

Pak Choi ehk paksoi ehk hiina lehtnaeris on üks neist köögiviljadest, mis saab enne valmis, kui oskad aimatagi ja seda on imelihtne valmistada.  

Hiina kapsast pole just alati ja igal pool saada, kuid asjad liiguvad paremuse poole. Köögiviljana saab paksoid väga erinevalt kasutada — aurutada, keeta, moorida või lihtsalt salatisse pista. Seega on paksoi tõeline multitalent ja sobib oma vürtsika maitsega eelkõige aasia roogadesse — olgu tegu taime- või lihatoitudega.

Paksoi säilib kõige paremini külmkapis umbes nädala. Ta püsib kauem värske ja mahlane, kui asetad selle niiskesse köögirätikusse, kirjutab Petra. 

Paksoi marineeritud veiselihaga 

Vaja läheb (4 in)

  • 400 g lahjat veiseliha
  • u 4 spl sojakastet
  • 1 tl tärklist
  • 4 beebi-paksoid
  • 2 keskmise suurusega porgandit
  • 2 rohelist sibulat
  • 1 tükk ingverit (20 g)
  • 1 küüslauguküüs
  • 4 sl arahhiseõli
  • u 2 tl seesamiõli
  • u 100 ml köögiviljapuljongit
  • soola
  • värskeid koriandrilehti
  • 1 tl musta seesamit

Valmistamine

Lõika veiseliha risti peenikesteks ribadeks. Sega sojakaste ja tärklis ning lase lihal selles umbes tund aega marineerida.

Pese paksoi ja lõika rootsu veidi julgema käega, nii et lehed tulevad ise lahti. Koori porgandid, lõika neist tikud. Puhasta rohelised sibulad, pese ja lõika tükkideks. Koori ingver ja küüslauk ning haki peeneks. 

Pane marineeritud liha poole ingveri- ja küüslaugukogusega 2 sl maapähkliõlis kuumal wok-pannil praadima. Prae pidevalt segades 3 minutit ja võta liha välja. 

Pane panni ülejäänud 2 sl õli ja kuumuta. 

Lisa köögivili koos allesjäänud küüslaugu ja ingveri ning vähekese seesamiõliga ja prae umbes 3 minutit. Seejärel hakka portsjonikaupa puljongit lisama.   

Maitsesta soola, pipra, seesamiõli ja sojakastmega. 

Lisa köögiviljale veiseliha. 

Kaunistuseks kasuta koriandrilehti ja kõige peale pane seesamit. 

Tagasi üles