Kas su nahk on dehüdreeritud? Tee lihtne test ja saa teada!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Kas teadsid, et dehüdreeritud nahk ei ole sama, mis kuiv nahk? Tegemist on hoopis naha seisundiga, mis võib esineda kõigil nahatüüpidel.

Dehüdreeritud nahk ehk teisisõnu pindkuiv nahk on nahaseisund, mida ei tasu segi ajada kuiva nahaga. Kuiv nahk on nahatüüp, kuid dehüdreeritud nahk on vale nahahoolduse tõttu enamasti ise esile kutsutud.

Küll aga käitub dehüdreeritud nahk sarnaselt kuiva nahaga, mis tähendab, et võib esineda punetust, laike, kipitust ja hellust. 

Sellise nahaseisundi põhjuseks on enamasti vale nahahooldus. Võimalik, et kasutatakse valesid niisutajaid, mis küll imenduvad kergesti, kuid ei niisuta nahka sügavuti, või siis kasutatakse oma nahatüübi jaoks liialt tugevaid tooteid, mis tekitavad üleliigset rasu, kuid samal ajal kuivatavad nahka.

Dermatoloog Joyce Imahiyerobo-Ip selgitab, et dehüdreeritud nahk võib esineda ka rasuse nahatüübi puhul ja selline nahk tundub tuhm, kisub ja laseb hästi välja paista kortsudel ja joonekestel.

Selleks, et teada saada, kas su nahk on dehüdreeritud, tee väike test. Näpista ja tõmba õrnalt nahka oma käeseljal. Kui su nahk on dehüdreeritud, läheb mõned sekundid aega, enne kui nahk tagasi tõmbab. Kui nahk on piisavalt niisutatud, tõmbub ta tagasi koheselt.

Dokor Ip soovitab jälgida, et niisutavad kreemid sisaldaksid kas hüaloroonhapet, glütseriini või aaloe verat.

Allikas: PureWow

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles