Bocuse d'Or 2019 kokkade olümpia võitis Taani

Liia Merino
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani kokk Kenneth Toft-Hansen (vasakul) ja tiimikaaslane Christian Wellendorf (keskel) tähistavad Taani tiimi võitu Bocuse d'Ori kokandusvõistlusel.
Taani kokk Kenneth Toft-Hansen (vasakul) ja tiimikaaslane Christian Wellendorf (keskel) tähistavad Taani tiimi võitu Bocuse d'Ori kokandusvõistlusel. Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP

Kokandusvõistlusel Bocuse d'Or 2019 astusid pjedestaalile Põhjamaad. 23 maa kokkadest konkurentide kõrval said taanlased kuldmedali, rootslased hõbeda ja norralased pronksi. Soome oli aga parim kandiku- ja Prantsusmaa taldrikukategoorias. 

Legendaarse prantsuse koka, Paul Bocuse'i 1987. aastal algatatud tippkokkade võitlus toimus tänavu 17. korda Lyonis, Prantsusmaal. Pärast Paul Bocuse'i surma aasta tagasi võttis võistluse juhtimise üle tema poeg Jerome, kes ütles, et isegi tema isa poleks ilmselt 32 aastat tagasi osanud ette kujutada, kui ulatuslikud mõõtmed see võistlus ühel hetkel võtab.

Foto: / imago/Luis Carballo

Kandiku ja taldriku valmistamine

Kokkadele anti taldriku ja kandiku ettevalmistamiseks 5,35 tundi aega. Selle aasta retseptiks oli rupskitega röstitud veiseribi, mis oli kadunud Paul Bocuse'i tunnusroog. Taldriku teemaks oli aga taimne chartreuse koorikloomaga.  

Žüriiliikmete hulgas oli ka Maître Restaurateur, kokk Régis Marcon, kes ütles, et Põhja-Euroopa maad on seda näinud algusest peale väljakutsena ja et nad said kirjutada oma gastronoomiasse uue lehekülje, mis on suurepärane, vahendas Euronews. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles