Pöördumatult haige patsient läheb iseenda matusele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samanda Ford
Samanda Ford Foto: SWNS.com / Scanpix

Samanda Ford, kellel diagnoositi käärsoolevähk ja kes arstide ennustuste kohaselt oleks pidanud eelmisel kuul lahkuma, otsustas lähedaste säästmiseks ise oma matusepeo korraldada.

Arstide sõnul on ime, et 58-aastane Samanda veel elus on. Naine ise arvab, et see on tänu tema positiivsusele. Tähistamiseks otsustas Samanda korraldada varajased matused, kus ta ka ise saaks kohal olla. 

Otsus ise varajane matus korraldada tuli eelkõige lähedastele ja sõpradele mõeldes. Samanda mõistis, kui raske on pärast armastatud inimese kaotust temaga hüvasti jätta. «Mulle meeldib, kui inimesed on õnnelikud. Lõpuks lahkume me kõik. Ma mõtlesin, et miks ei võiks ma ise oma matustel osaleda, see oli tõeliselt tore õhtu,» räägib naine. 

Samanda Ford oma matusepeol.
Samanda Ford oma matusepeol. Foto: Brett Ford / SWNS.com / Brett Ford / SWNS.com

Esialgu suhtusid mõned pereliikmed sellesse kui tobedasse ideesse, kuid siis mõtlesid ümber. Samanda sõnul annab selline üritus inimestele võimaluse panna asjad perspektiivi. 

Naine lisas, et senikaua kuni tal jätkub energiat, kavatseb ta lõbusaid asju edasi teha ja ei lõpeta mälestuste loomist. 

Samanda matusepidu.
Samanda matusepidu. Foto: Brett Ford / SWNS.com / Brett Ford / SWNS.com

Samanda pere ja sõbrad kogunesid Suffolki kohalikus pubis. Peol kirjutati naisele külalisteraamatusse toredaid sõnumeid ja lauldi klaveri ääres naise lemmiklaule. «Tegelikult unustasime me üldse ära, et see oli matusepidu,» vahendab Metro naise sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles