Ema korraldab tütre menstruatsiooni auks peo, kus pakutakse punast sametkooki

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brooke Lee
Brooke Lee Foto: Shelly Lee / SWNS / Scanpix

Shelly Lee Jacksonville'ist on ema, kes korraldas oma 14-aastasele tütrele menstruatsiooni alguse puhul peo. Shelly usub, et menstruatsioon ei peaks olema tabu ja sellistest pidudest võiks saada trend.

Shelly, kes on 46-aastane kahe lapse ema, pani tütrele päevade alguse puhul kokku kingituse, kust võis leida tampoonid, hügieenisidemed, niisked salvrätikud ja uue aluspesu. Lisaks oli lauale toodud ka red velvet cake ehk eesti keeles punane sametkook, kus peal oli menstruatsiooni alguse puhul õnne sooviv kiri.

Ema eesmärk on julgustada ka teisi perekondi taolisi pidusid korraldama, et selleks saaks trend. Shelly leiab, et menstruatsioon ei peaks olema tabu ja selline teemapidu soodustab avatud vestlust. «See on noorte tüdrukute jaoks suur asi ja on oluline, et nad teaksid, et siin ei ole midagi häbeneda. Me kõik elame selle läbi,» selgitas Shelly.

Naine rääkis, et ta tütar on menstruatsiooni algust oodanud. «Kui see algas, mõtlesin ma, et oleks lõbus seda natukene tähistada. See oli vaid meie perekonna jaoks ja tore asi, mida kodus teha,» rääkis ta peost. «Tellisin koogi kohalikust poest ja kui ma palusin sinna kirjutada õnnesoovid menstruatsiooni puhul, nad naersid. Nad soovitasid isegi, et võiksid punase sametkoogi teha,» räägib naine koogi sünniloost.

Menstruatsiooni tähistavad peod ei ole tegelikult uus asi. Perekonnad ja heategevusorganisatsioonid on neid juba mõnda aega korraldanud. Näiteks eelmisel aastal korraldasid naiste hügieenitarvete kogumisega tegelevad Briti heategevusorganisatsioonid Bloody Good Period ja The Cup Effect ühiselt suure peo, vahendab Metro.

Kook, millele on kirjutatud õnnesoovid menstruatsiooni puhul.
Kook, millele on kirjutatud õnnesoovid menstruatsiooni puhul. Foto: Shelly Lee / SWNS / Scanpix
Brooke Lee oma kingituste ja koogiga.
Brooke Lee oma kingituste ja koogiga. Foto: Shelly Lee / SWNS / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles