Toidud, mis aitavad talvel sooja hoida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anna Omelchenko / PantherMedia / Anna Omelchenko

Ettevõte RIFT TAX Refunds avaldas toidud ja toiduained, mis tõestatult aitavad külma ilma korral kehal sooja hoida.

Naistel on võrreldes meestega ainevahetus aeglasem keskmiselt 35 protsenti. See tähendab, et ka külmatunne on kergem tulema. Toitumisspetsialist Clarissa Lenherr teab rääkida, et süües toite, mis on kõrge kiudainete, proteiini, komplekssete süsivesikute ja vürtsi sisaldusega, julgustab keha kaloreid soojuseks muutma.

Kaerahelbed on tema sõnul ideaalne start päevale. Selles sisalduvad toitained vabastavad energiat aeglaselt ning hoiavad keha soojas. Ka muna on suurepärane toiduaine külmadeks päevadeks. Munast saadavat valku on organismil raske lagundada, mistõttu teeb organism eriti palju tööd. Palju tööd tähendab keha jaoks kõrgemat temperatuuri.

Lõunasöögiks sobib hästi loomaliha, kuna selles sisalduv raud paneb vereringe paremini tööle. See tähendab, et ka soojuse transport paraneb. Vahepalaks või magustoiduks sobib mõni maiuspala ingveriga. Ingveril on samuti suurepärane võime parandada kehas vereringet, kirjutab DailyMail.

Kui armastad lõunaks suppi süüa, otsusta porrut sisaldava supi kasuks. Porru sisaldab hulganisti antioksüdante ja vitamiine, mis aitavad hoida vereringe korras ja vältida külmal naha vahele pugemast. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles