Üllatavad põhjused, miks peaksid rohkem suudlema

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monkeybusiness Images / Panthermedia / Scanpix

Suudlemine on mõnus, eriti kui teed seda õige inimesega. Siin on veel neli põhjust, miks peaksid seda tegevust rohkem harrastama.

1. Suudlemine leevendab valu

Teadlased on kindlaks teinud, et kallistamise ja suudlemise käigus vabaneb hormoon oksütotsiin, millel on valuvaigistav toime. Pikk suudlus aitab leevendada ka menstruatsioonist tingitud valusid.

2. Suudlemine on hea suutervisele

See ei tähenda, et suudlemine asendaks regulaarset suuhooldust, aga see mõjub hästi hammastele ja igemetele. Suudlemise käigus tekib suhu rohkem sülge, mis aitab hambaid kaitsta.

3. Suudlemine võib aidata allergiate puhul

Satou haiglas Jaapanis tegid teadlased uuringu, kus vaadeldi, kuidas suudlemine mõjutab allergiaid. Tuli välja, et pool tundi suudlemist võib teha imesid, sest mõjub kehale nii lõõgastavalt, et aitab vallandada histamiini, mis on organismil abiks allergiatega võitlemisel.

4. Suudlemine alandab vererõhku

Kirglik suudlus mõjub hästi südamele ja aitab alandada vererõhku, sest laiendab veresooni ja lubab verel vabamalt voolata, kirjutab Stylist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles