Kuidas meeletust magusaisust lahti saada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Igor Sapozhkov / PantherMedia / Scanpix

Suhkur tekitab sõltuvust. Kui tunned, et magusaga liialdamine on ka sinu probleem, võta appi need nipid.

Alusta väikeste sammudega

Toitumisteadlane Jim LaValle sõnab, et suhkrust loobumisel on mõistlik alustada aeglaselt. «Kui sa tavaliselt lisad oma kohvile kaks teelusikatäit suhkrut, siis vähenda seda kogust nädalaks ajaks ühele teelusikatäiele ja siis sellest edasi poolele teelusikatäiele. Lõpuks jõuad punkti, kus ei vajagi suhkrut,» julgustab ta.

Pane tähele peidetud suhkruid

Ainult kommidest ja küpsistest loobumisest ei piisa. «Köhasiirupid, närimiskumm, tomatipasta, supid, salatikastmed ja paljud teised toiduained sisaldavad tihti palju peidetud suhkruid,» paneb LaValle südamele. Suurimad süüdlased on tihti smuutid ja spordijoogid. Kõige tähtsam on lugeda infot pakendil.

Leia moodus, et vähendada stressi

LaValle'i sõnul põhjustab stress suurt magusaisu, sest suhkru söömine aitab toota serotoniini, mis on rahustavalt mõjuv hormoon. Toitumisteadlane soovitab toidulisandeid, mis aitavad stressiga toime tulla ja toetada serotoniini tootmist ilma magusat söömata, vahendab PureWow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles