Peakokk Yannick Delpech'i restoran süüdati pärast nn kollavestide kriitikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Prantsusmaal asuvas restoranis L'Amphitryon esmaspäeval puhkenud tulekahju ei tekkinud juhuslikult. Politsei uurib asja.

Toulouse'i edelaosas asuva L'Amphitryoni restorani peakokk Yannick Delpech kritiseeris nädal tagasi suhtlusvõrgustikus Facebook teravalt «vandenõuteoreetikuid, anarhiste ja rassiste», kes tema hinnangul kõnealuse protestiliikumise moodustavad ja üritavad võimu haarata.

Pärast postitust murti restorani sisse ja selle esikülg soditi täis mitmesuguseid solvavaid loosungeid. Muu hulgas nimetati restoraniomanikku kollaborandiks, millist terminit kasutati kunagi Teise maailmasõja ajal peamiselt natsidega koostööd teinud prantslaste kohta.

Restoran süüdati ööl vastu esmaspäeva.

Foto: Facebook / Kuvatõmmis

Delpech sai 2000. aastal kõigest 24aastasena oma esimese Michelini tärni. 2008 sai ta teisegi tärni, kuid kaotas selle taas 2017. aastal. Oma tänahommikuses Facebooki postituses tänas Delpech kõiki toetajaid ja pöidlahoidjaid ning lubas teha kõik endast oleneva, et köök võimalikult kiiresti jälle avada. Esialgu jääb Colomiers'is asuv restoran suletuks.

Foto: Kuvatõmmis Facebookist
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles