Vaata videot! Mõnu on meie jaoks odavaks tehtud ehk nutisõltuvus kui tänapäeva narkootikum

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas tulevased põlved on nutiseadmete tõttu digitaalselt dementsed?

Maailma on vallutanud nutihullus. Liiga palju inimesi veedab täna suurema osa oma ajast telefonis. See on ka põhjus, miks paljud inimesed kogevad üksildust, depressiooni, mäluhäireid ja teisi hädasid. Teadlaste sõnul on nutisõltuvus võrreldav narkootikumidega.

Täna õhtul, kell 21.30 näeb Kanal 2 eetris erisaadet «Nutisõltuvus».

Saates tehakse eksperimenti, kuidas tänapäeva noored ilma nutiseadmeteta hakkama saavad. Samuti analüüsivad nutisõltuvuse laastavat mõju mitmed teadlased, psühholoogid ja asjatundjad. Teiste hulgas võtavad sõna Laura Liisa Leosk, Henri Karpov, Tele2 klienditeeninduse direktor Sirli Seliov, Elisa erakliendi üksuse juht – juhatuse liige Andrus Hiiepuu, pereterapeut ja psühholoog Kätlin Konstabel, neuropsühhofarmakoloogia professor Jaanus Harro, Tartu Ülikooli psühholoogia instituudi teadur Karin Täht, Geenius vastutav väljaandja Henrik Roonemaa ja Võrgutarkvara professor Tanel Tammet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles