Kuidas julgustada beebit roomama?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Volodymyr Melnyk

Öeldakse, et laps teeb asju siis, kui ta valmis on. Kuidas aga omalt poolt aidata kaasa, et laps tunneks end piisavalt mugavalt, et roomama hakata?

Osad arstid soovitavad last juba mõnenädalaselt kõhuli panna, et ta harjuks treenima oma seljalihaseid ning valmistuks kasutama oma käsi ja jalgu. Lastearst Amanda Gorman soovitab last harjutada selliselt 3-5 minuti kaupa, kuna selline trenn on beebile väsitav. Kahekuune beebi võib selliselt trenni teha 15 minuti kaupa 4 korda päevas.

Teine võimalus julgustada last roomama, on näidata talle teiste laste abil eeskuju. Vanemad lapsed, kel selline oskus olemas, annavad alateadlikult nooremale eeskuju. Lapsed on teiste laste jäljendamises head, kirjutab Woman' s Day. Arst rõhutab, et kuigi füüsiliselt aktiivsed lapsed hakkavad tihti varem istuma ja roomama hakata, tuleneb see ka suuresti geenidest ja keskkonnast. Ära sunni last tegema midagi, milleks ta veel valmis pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles