5 tervisliku toitumise reeglit, mida tegelikult ei pea järgima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dusan Zidar / Panther Media / Scanpix

Kõige olulisem on jälgida, mida ja kui palju sa sööd.

1. Sa ei pea endale keelama söömist pärast kella seitset õhtul

Õhtusel ajal söömine ei muuda sind paksuks seni, kuni teed toidu osas õigeid valikuid. Toitumisnõustaja Jamie Mast selgitab: «Kalorid on kalorid. Kui sa sööd päeva jooksul ära rohkem kaloreid, kui ära põletad, võtad kaalus juurde olenemata sellest, mis kell sa sööd.» Oluline on jälgida, mida sa sööd, kui palju sa sööd ja kui palju trenni teed.

2. Sa ei pea sööma päeva jooksul kuut väikest portsjonit

See punkt sarnaneb eelmisega. Seni kuni sööd õigeid asju õigetes kogustes, pole vahet, kui tihti sööd. On tehtud uuringuid, mis näitavad, et inimesed, kes söövad päeva jooksul kuus väiksemat portsjonit, söövad suurema tõenäosusega sisse rohkem kaloreid. 

3. Sa ei pea igal hommikul suurt hommikusööki sööma

Korraliku hommikusöögi söömisega ei ole tingimata võimalik kaalu kaotada. American Journal of Clinical Nutrition viis läbi uuringu, kus osalejad jaotati kahte gruppi: ühed, kes sõid regulaarselt hommikusööki ja teised, kes ei söönud. Tulemustest selgus, et hommikusöök ei mõjutanud oluliselt inimeste kehakaalu.

4. Sa ei pea süsivesikutest loobuma

Veelgi enam, süsivesikud on toitumises olulised. Eelista häid süsivesikud nagu pruuni riisi, puuvilju ja köögivilju. 

5. Sa ei pea oma organismi puhastama mahladieedi abil

Sa võid seda proovida, aga erinevad detox-kuurid ei ole tingimata vajalikud. Meie kehad on targemad, kui me arvame ja puhastavad ennast pidevalt ise. Söö lihtsalt tervislikult ja mõistlikes kogustes, soovitab PureWow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles