«Vanglakolumnist» Ronja: teisel pikaajalisel kohtumisel trügis uudishimulik narkokoer minuga kaasa

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Peruu narkokoer. Foto on illustratiivne.
Pildil on Peruu narkokoer. Foto on illustratiivne. Foto: HO / AFP /Scanpix

Vanglas on lugu lihtne. Kui keegi keerab mingi jama kokku, kannavad karistust kõik selle sektori kinnipeetavad seni, kuniks süüdlane on leitud. Praegu on sektor, kus minu peiks istub, suletud. See tähendab, et helistada saab korra päevas, kui sedagi.

Nimelt mõned päevad tagasi õhtupoolikul, kui sektor juba kinni oli pandud, manustasid ühe sektori peal olnud kaks kinnipeetavat mingit sorti keelatud ainet või aineid. Ei, minu armsamat nende seas ei olnud.

Paharetid oleksid äärepealt teise ilma läinud. Arstid said niisiis oma elustamise jõunumbreid näidata, kui mehed toidu võtmise ajal end uksele ei vedanud. Mis seisus nad täpselt tänaseks on, ei tea.

Mida nad endale sisse sõid, süstisid, nuuskasid või suitsetasid - samuti ei tea! Kuidas keelatud ained nendeni jõudsid? Vot seda ei oska küll ette kujutada. Kuid kui arvesse võtta, missuguseid leiutisi vangid välja mõtlevad, polnudki see ilmselt võimatu. Ilmselgelt ei olnud, tekkinud olukord on selle tõestus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles