Helgi Toomsalu: partnerlussuhted nurjuvad, sest me pole ära õppinud ausust

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seksuoloog-psühhiaater Helgi Toomsalu sõnul on partnerlussuhete nurjumise taga sageli see, et me pole ära õppinud ausust - ausalt rääkima ja ausust aktsepteerima, saab teada Õhtulehes ilmunud intervjuust.
 

Ta tõi näite sellest, kui naine läheb austusest oma mehe vastu mäesuusatama ja murrab mõne luu - talle ei meeldi suusatamine, kuid tal pole ka julgust ja ausust seda mehele tunnistada.

«Lahkukasvaminegi hakkab pihta sellest, et ühisosa pole tekkinud - asju tehakse teise pärast,» märkis Toomsalu, lisades, et mitte ühtegi asja ei tohi teha teise inimese pärast, sest inimese hoiab tasakaalus see, kui ta tegeleb endale meelepärasega ja on seeläbi iseendaga kontaktis.

Kõigest, mis ei valmista enam rõõmu, tuleb aga psühhiaatri sõnul lahti lasta. «Kui inimene elab oma elu kogu oma armastusega, jääb ta alati ellu ja on alati võimeline taas armastama,» julgustas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles