Kaks võimalust, kuidas külmutatud krevette üles sulatada

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Carmen Steiner / PantherMedia / Scanpix

Külmutatud koostisainetest toidu valmistamine võib kas väga hästi õnnestuda või täielikult läbi kukkuda. Hea näide sellest on sügavkülmutatud krevetid, mida ei ole võimalik näiteks mikrolaineahjus üles sulatada.

Neil, kes oskavad oma toidukordi ette planeerida, on lihtne krevetid ööks sügavkülmikust välja võtta ja panna külmkappi, kus need söögivalmistamise ajaks kenasti üles sulavad, kirjutab Mashed.

Kehvemal ajaplaneerijal tuleb kiiresti tegutseda ja külmutatud krevetid pakendist välja võtta. Seejärel tuleks krevetid panna kaussi ja tõsta kraanikaussi ühtlase külma veejoa alla. Ringlev vesi sulatab krevetid üles umbes 15 minutiga.

Kuna krevetid küpsevad väga kiiresti ja lähevad üleküpsemisel kummiseks, on väga oluline, et need oleks enne toiduvalmistamist ühtlaselt ja läbini üles sulanud.

Värsked krevetid võid kodus ise sügavkülmikusse panna, kuid mis on kord üles sulanud, ei tohiks enam sügavkülmikusse sattuda. See rikuks kogu roa ja krevetid väärivad paremat kohtlemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles