Tahad alustada raha säästmisega? Vasta esmalt neile küsimustele

Annaliis Laidre
, Teemaveebide toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Boris Zerwann / PantherMedia / Scanpix

Igaühele meeldib idee raha säästmisest, sest säästud annavad teatava kindlustunde. Lisaks on säästmine vajalik, et täita mõningaid eluks seatud eesmärke, näiteks oma kodu ostmine.

Raha kogumiseks ei pea ilmtingimata olema kindlat eesmärki, kuid selle olemasolul on motivatsioon tõenäoliselt suurem. Eesmärgi püstitamine aitab sul mõista, et oma unistuste poole püüdlemine nõuab aega ja tööd. Tea, et mida varem säästmisega alustad, seda kiiremini oma eesmärgi täidad!

Küsimused, mida endalt enne säästmisega alustamist küsida:

Kui palju mul on võimalik säästa?

Juhul kui sa säästad igal kuul kindla summa, siis on järjepidevus väga oluline. Arvuta välja, kui palju sa saad raha kõrvale panna, ilma et see mõjutaks sinu toimetulekut. Kui on midagi sellist, mis sinu järjepidevat säästmist ohustab, siis ürita see kõrvaldada.

Kas peaksin säästma, kui mul on võlgasid?

Säästmine on küll vajalik, kuid mitte muude finantskohustuste arvelt. Kui sa oled võlgadest vabanenud, siis säästad sa kiiremini ja rohkem, sest sa ei pea tegelema võlausaldajatega.

Kas ma peaksin investeerima või panema raha lihtsalt kõrvale?

Otsus investeerida või panna raha kõrvale peaks tulema lähtuvalt sinu finantsolukorrast ja eesmärgist. Investeerimise puhul säilib küll väikene risk, kuid sinu raha hulk tõenäoliselt kasvab kiiremini, kirjutab Pulse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles